Ei mikään pikku puhuri!

GalleriArissa on tällä hetkellä vielä 31.12.2017 asti esillä Mikkelin Taidemyrskystudiolaisten teoksia. Taidemyrskystudio on kuvataideryhmä kehitysvammaisille tai jollain muulla tapaa erityistä tukea tarvitseville. Ryhmä on osa Mikkelin Savosetin osallisuutta tukevaa toimintaa ja se kokoontuu Mikkelin kansalaisopiston Puistokadun tiloissa joka viikko. Toiminta on toteutettu ostopalveluna Kansalaisopistolta. Ryhmä toimii suljettuna ryhmänä ja se toimii aina yhden toimintakauden kerrallaan. Tämä tarkoittaa syksy-kevät väliä.

Studiolla tarjotaan mahdollisuus nauttia taiteesta. Siellä saa etsiä omaa kuvallisen ilmaisun kieltä sekä tehdä taidetta juuri sillä omalla persoonallisella tavallaan. Toiminta toteutetaan pienryhmissä ja taidetta tehdään laadukkailla ja monipuolisilla materiaaleilla. Ryhmän ohjaajana toimii kuvataiteilija. Itse taiteen tekemisen lisäksi ryhmä vierailee esimerkiksi Mikkelin taidemuseossa.

Heti astuessasi näyttelytilaan huomaat, ettet ole tullut aivan siihen perinteisimpään kuvataidenäyttelyyn. Paljon kuvataidetta katselleena ja jonkin kuvataidekoulutusta sekä -kokemusta saaneena tätä ei tapahdu todellakaan liian usein. Näyttely on esillä kahdessa huoneessa ja nämä molemmat huoneet hehkuvat mitä kirkkaimpia värejä ja muodostavat mitä kiinnostavimpia kokonaisuuksia. Ei kovin monella ole pokkaa maalata hevosta pinkille taustalle! Teoksissa on myös hivenen erilaisia pop-taiteen vivahteita ja sellaisia yksityiskohtia, joita harvemmin ehkä itse huomaakaan. Teoksista paistaa erityisesti tekijöidensä täysivaltainen heittäytyminen ja avoimuus erilaiseen kokeiluun. Tämä tuo näyttelylle erityisen annoksen raikkautta. Mielestäni on aina piristävää, kun näkee jotain, mitä ei ole ennen nähnyt. Näyttelyssä korostuu taiteen voimauttava merkitys ja se, että taiteen tekeminen, ja myöskin kokeminen, todellakin kuuluu aivan kaikille. Jos taidetta tekee avoimin mielin ja kokeillen, on jokaisella taiteilijalla, taiteentekijällä ja taideteoksella oikeus tulla nähdyksi. Uusilla ja raikkailla taidepuhureilla on mahdollisuus kasvaa aina taidehirmumyrskyksi, joka piristää jokaisen taiteen kanssa aikaansa viettävän maailmaa.

Taidemyrskystudion näyttely on osa Vaalijalan kuntayhtymän 110v. juhlavuotta sekä Mikkelin Savoset monipalvelukeskuksen 40v. toimintavuotta. Näyttelystä saadut tulot käytetään lyhentämättömänä asiakkaiden kanssa suunniteltuun kesäretkeen.

Galleriassa käydessä voi tutustua samalla Juhani Palosen kuratoimaan näyttelyyn. Aiheena on Taidetta ja hyväntekeväisyyttä ja näytteillä on Fikile Mqhayin Esikaupunkilaisia -näyttely. Käykäähän siis kurkkaamassa näyttelyt tässä ennen vuoden vaihdetta!

GalleriAri
Kasarminkatu 3
50100 Mikkeli
galleria@galleriari.fi
+358 50 518 5199
+358 15 212 321


-          Sanna Kärkkäinen, järjestöassistentti Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry

Kommentit

Suositut tekstit