Ysäriä, intuitiota ja resilienssiä”Is there anyone out there who can hear me?” kyselee Melodie Mc ysärihitissään. Tämä ja monet muut ysärihitit ovat rytmittäneet minun työmatkakävelyjäni viime syksystä lähtien. Tein nimittäin tuolloin elämäntapamuutoksen ja päätin minimoida autoilun ja kävellä töihin. Mikä erinomainen tapa virittäytyä työpäivään ja päivän päätteeksi rauhoittua omaan vapaa-aikaan.

Noiden kävelyjen aikana sisimmässäni monesti tuntui, että jokin on muuttumassa. Silmiini osui artikkeleita intuitiosta, pysähtymisestä, oman itsensä kuuntelemisesta. Ystävien kanssa tehtiin unelmakarttoja ja tutkittiin unelmakorttien nostamaa sanomaa. Tunsin, että jotain merkittävää tulee tapahtumaan. Enpä arvannut kuinka merkittävää.

Tuli korona, tuli pysähdys, tuli isompi elämänmuutos. Työmatka vaihtui etätyömatkaksi portaisiin yläkerran työhuoneeseen, ysärit soivat enää leipoessani (se siitä herkuttomasta arjesta 😊) jotain hyvää etäpäivän kahvihetkiin ja iltoihin, kun nollaan päätäni suoratoistopalvelujen hömppäsarjoilla.

Kriisi on tullut arjen keskelle ja kriisin myötä on heräteltävä niitä omia hyväksi havaittuja selviytymiskeinoja, jotta jaksaa kaiken tämän läpi. Olen elämässäni kohdannut kriisejä ennenkin ja monia tiukkoja paikkoja. Paikkoja, jotka ovat koetelleet jaksamiseni äärirajoja. Havahduin tässä eräänä iltana pohtimaan omaa resilienssiäni (joka tuntuu olevan tämän päivän taikasana) ja hoksasin, että nykyään sytyn haasteista. Innostun ongelmanratkaisusta, luovien tapojen kokeilusta, testaamisesta ja rohkeasta heittäytymisestä.

Vaikka nyt eletään erittäin kriittistä aikaa, niin kehotan kuitenkin kotioloissa (hallituksen ohjeita noudattaessa) laittamaan Haddawayn soimaan 😊

Mitä tulee tuohon alun Melodie Mc:n kysymykseen: Onko siellä ketään, joka minua kuuntelee? – Me omaishoitoyhdistyksen työntekijät olemme. Muistattehan ottaa yhteyttä, me olemme täällä juuri teitä varten. Mennään yhdessä voimalla ja voimabiiseillä tämän kriisin läpi!


Kati Partti
Perhetoiminnan vastaava
Selviytyjät-hanke
Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry
p. 050 348 4738


Kommentit

Suositut tekstit