Rakkauslaulut


Heippa muruseni

”Rakkaani, kultani, mussukkani, hanipööksikin sinua kutsun, vaikka aina pienen virneen minulle tuosta nimityksestä annatkin. Tiedän, että kuitenkin pidät tuosta hellittelynimestä, koska tähän mennessä osaan jo lukea katseitasi ja tiedän, että tuon pienen virneen takaa löytyy aina myös hymyn pilkahdus.”

Parisuhde on monivaiheinen. Varmasti kaikille tuttu alkuhuuma tuo meille mielen muistoja oman rakkaamme ensi tapaamisesta, suhteen alkamisesta ja ensimmäisten yhteisten muistojen luomisesta. Jos nyt mielessäsi palaat hetkeksi noihin ensikohtaamisiin oman rakkaasi kanssa… Muistatko vielä, onko joku sellainen kappale, keikka tai muu musiikkiin liittyvä hetki, mikä tuo sinulle lempeitä tai lämpimiä muistoja omaan puolisoosi liittyen? Se voi olla taustamusiikki, joka soi kahvilassa ensitreffeillä, automatkan varrella radiosta kuultua musiikkia, juhannustansseilla soinut valssi, mitä vain.

Oman hanipööni kanssa, musiikki on yhdistänyt meitä alusta alkaen. Olemme päässeet nauttimaan useilla festareilla ja keikoilla musiikin huumasta, luoneet yhteisiä muistoja, tanssineet kotona kaksistaan, viettäneet parisuhdeaikaa parhaimmillaan.

Alkuhuuman hiipuessa ja yhteisen arjen asettumisen jälkeen, sitä on toisiaan miettinyt… Olisiko meillä ilman musiikin yhteen tuomaa tunnetta vielä tämä sama yhteys toisiimme? Tai vaikeimpina hetkinä tuntuu, onko kaikki toivo jo menetetty? Tällaisten hetkien tullessa, voimme aina palata näihin rakkaisiin muistoihin, kuunnella näitä meille tärkeitä biisejä, jotka jälleen tuovat meitä lähemmäksi toisiamme. Ja kuitenkin, perhe ja rakkaus toisiamme kohtaan, on aina tuonut meidät takaisin lähemmäksi toisiamme.

Musiikkiin uppoutuminen tuo (ainakin itselleni) lämpimän ja turvallisen tunteen. Musiikin kuuntelu antaa tilaa myös rauhoittumiseen. Kuunnellessa mieli voi vaeltaa lähes mihin vain, useimmiten kuunteluun valikoituukin juuri näitä biisejä, joihin liittyy hyvää tunnelatausta.

Kannustan teitä, omaishoitajia muistelemaan ja miettimään, löytyykö teiltä yhteinen kappale, joka kuvastaisi parisuhdettanne, joka olisi teidän oma rakkauslaulunne? Käykää ilmiantamassa tuo kappale, tukinetiin Omaishoitajien voimabiisit keskustelun alle.


Voitte kommentoida myös blogitekstin kommenttikenttään, sosiaalisen median kautta, tai vaikkapa tekstarilla. Lisäämme biisit Spotifyhin Omaishoitajien voimabiisit -soittolistalle.

Tanssahtelevin terveisin

Essi Matikainen

Perhetoiminnan kehittäjä


Kommentit

Suositut tekstit